Veelgestelde vragen artikelen

Onze klantenservice krijgt via diverse kanalen vragen gesteld en om u snel mogelijk te helpen hebben wij geprobeerd de meest voorkomende vragen alvast voor u te beantwoorden:

Douches

Heb ik voor de inloopdouche met muurprofiel en stabilisatiestang ook een vloerprofiel nodig voor onder de douchewand?
Onze inloopdouches met muurprofiel en stabilisatiestang hebben geen vloerprofiel nodig. Het muurprofiel en de stabilisatiestang zorgen er namelijk voor dat de douchewand recht staat en het gewicht van de wand zorgt ervoor dat deze stevig op de grond gedrukt wordt. Wel is het van belang dat de vloer waterpas is of dat deze een kleine helling heeft richting de afvoer. Uiteraard worden zowel het muurprofiel als de stabilisatiestang meegeleverd.

De verkrijgbare afmetingen zijn te breed, maar ik wil de Douchedeur Lotus Nisdeur toch graag hebben. Wat nu?
Helaas zijn er naast de huidige afmetingen (160x195, 140x195, 130x195, 120x195, 110x195 en 100x195) geen andere afmetingen verkrijgbaar voor de Douchedeur Lotus Nisdeur. Mochten één van deze afmetingen toch net iets te breed zijn, kunt u er echter wel voor kiezen de stang aan de bovenzijde te verstellen door een gedeelte hiervan af te zagen. Hiermee kunt u de breedte van de deur dus eigenlijk geheel naar wens aanpassen. Houd er in dit geval wel rekening mee dat hiermee ook de instap van uw douchedeur verkleind wordt.
Bijvoorbeeld: U wilt de douchedeur graag tussen twee muren plaatsen. Deze twee muren staan precies 145 cm van elkaar af (breedte = 145 cm). In dit geval is de Douchedeur Lotus Nisdeur 140x195 net iets te klein en de 160x195 variant weer net te groot. In dit geval kunt u ervoor kiezen de 160x195 variant aan te schaffen. De breedte van deze deur is 160 cm en de instap is 80 cm. Dit is een ruime instap en deze met 15 cm verkleinen is prima te doen. Door 15 cm van de stang af te zagen wordt namelijk zowel de breedte als de instap met 15 cm verkleind, wat neerkomt op de volgende afmetingen: 145 cm breed met een instap van 65 cm.

Ik heb een tijdje geleden de Lily Nisdeur gekocht, maar nu lijkt het alsof ik een profiel mis?
Bij de Lily Nisdeur horen twee profielen. Het profiel waar de draaideur ingeschoven dient te worden zit in de verpakking waar de draaideur in zit. Het tweede profiel met magneet die de draaideur opvangt zit in een aparte doos. Uw bestelling bestaat dus uit 2 colli.

Infrarood

Worden de infrarood stoomcabines als (bouw)pakket geleverd of als een geheel?
De infrarood stoomcabines worden als bouwpakket geleverd. U kunt deze in elkaar zetten met behulp van de meegeleverde handleiding. Houd er rekening mee dat deze handleiding in het Engels geschreven is.

Is het installeren van een infrarood stoomcabine makkelijk en kan ik dit zelf doen?
Het is niet bijzonder makkelijk de infrarood stoomcabines zelf te instaleren, maar mocht u een handige doe-het-zelver zijn is dit met ondersteuning van een ander persoon zeker te doen.

Kan ik er ook voor kiezen de infrarood stoomcabine door jullie te laten installeren?
Ja zeker, dit is mogelijk. Ervaren monteurs staan voor u klaar! Het installeren duurt ongeveer 6 tot 8 uur en de kosten voor deze installatieservice bedragen € 600,00. Dit is inclusief voorrijkosten en installatie.

Wordt de douchebak voor de infrarood stoomcabine meegeleverd?
Ja, alle infrarood stoomcabines zijn voorzien van een bijpassende douchebak.

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een infrarood stoomcabine? Kan deze pal tegen de (betegelde) muur staan of dien ik ruimte vrij te houden voor bijvoorbeeld de aansluitingen?
De infrarood stoomcabines hoeven niet aan de muur geboord te worden, ze worden geplaatst op de douchebak. Wel is het belandrijk dat de douchebak waterpas is. Daarnaast is ons advies om bij de loodgieter aan te geven 15 cm als hartafstand aan te houden. Dit is de meest gangbare afmeting. Mocht u de stoomcabine namelijk in de toekomst willen verplaatsen, kan er op de huidige plaats bijvoorbeeld nog een thermostaatkraan geplaatst worden. Verder kunt u de infrarood stoomcabine gemakkelijk aansluiten via het stopcontact. Wij raden daarom aan deze dan ook dicht bij het stopcontact te plaatsen, zodat u er eventueel gemakkelijk bij kan.

Hoe kan ik de infrarood stoomcabine aan mijn waterleiding bevestigen?
Bij al onze infrarood stoomcabine worden twee flexibele aanvoerslangen meegeleverd. Mochten uw watertoevoerpunten zich achter de infrarood stoomcabine bevinden, kunt u deze gemakkelijk met de flexibele waterslangen aansluiten.

Heeft de infrarood stoomcabine elektriciteit nodig en zo ja; welke vermogen is er precies nodig?
U kunt de infrarood stoomcabine gemakkelijk aansluiten via het stopcontact, met een normaal vermogen van 230 volt. Indien mogelijk op een andere groep als de wasmachine en droger.

Is er een koud- en/of warmwater aanvoer nodig voor een infrarood stoomcabine?
Ja, zowel een koud- en warmwater aanvoer is nodig. Net zoals bij een ‘normale’ douche.

Hoelang zijn de meegeleverde aanvoerslangen?
Bij al onze infrarood stoomcabine worden twee flexibele aanvoerslangen meegeleverd. Deze zijn 1,5 meter lang. Het advies is dan ook de infrarood stoomcabine dicht bij deze leiding te plaatsen.

Kan ik tijdens het douchen ook de infrarood lampen aanzetten of kan dat alleen na dat het water uit staat?
Technisch gezien kunt u de infrarood lampen activeren als u aan het douchen bent. Deze twee functies opereren namelijk afzonderlijk van elkaar. Echter, adviseren wij dat u eerst een fijne infrarood sauna neemt en vervolgens pas lekker gaat douchen.

Zijn de infrarood lampen afgeschermd?
Ja, de infrarood lampen zijn volledig waterdicht afgeschermd.

Hoe diep is de infrarood stoomcabine?
Dit verschilt per variant, maar in alle gevallen is de aangegeven breedte op de informatiepagina de diepte. Bijvoorbeeld: Infrarood stoomcabine Sverre Rustica – Breedte: 90 cm, Lengte: 100 cm en Hoogte: 215 cm. In dit geval is de afstand als u de cabine inloopt (diepte) 90 cm.

Badkamermeubels

Is het mogelijk om de gekochte badkamermeubel(s) door jullie te laten monteren?
Helaas is het momenteel (nog) niet mogelijk de badkamermeubel(s) door ons te laten monteren. Gelukkig is de meubel reeds voorgemonteerd, zit er een handleiding bij en is de montage hiermee een eenvoudige klus. Mocht u er toch niet helemaal uitkomen, staan wij uiteraard graag voor u klaar! Neem in dit geval contact op met onze klantenservice, zij helpen u in dit geval graag verder.

Radiatoren

Wat is precies het verschil tussen de verschillende aansluitsets voor de radiators?
Bij Sanexo verkopen wij twee soorten aansluitsets voor onze radiatoren, namelijk: Aansluitset recht en aansluitset haaks. Het verschil voor de aansluit sets zit ‘m in de constructie van de leiding. Als de leiding van de grond vandaan komt heeft u een rechte aansluitset nodig en indien de leiding vanaf de muur komt heeft u een haakse aansluitset nodig.

Is het nog niet gelukt? Of heeft u nog vragen? Dan kunt u ons van maandag t/m zaterdag tussen 10:00 en 17:30 bereiken op +31 (0)76 205 50 84