Designradiator - een must in iedere badkamer
Na een periode bloed, zweet en tranen heeft u eindelijk de badkamer op kunnen knappen. Het is geworden wat u ervan hoopte en u bent tevreden met het schitterende eindresultaat. Het enige wat ontbreekt is een simpele manier om de ruimte te verwarmen, maar een ouderwetse radiator plaatsen in een stijlvolle badkamer? Dat ziet u niet zitten. Gelukkig biedt een designradiator hiervoor de oplossing!
Voordelen van een designradiator
Echter zijn er meer redenen dan uiterlijk om een designradiator te plaatsen in uw badkamer. Deze vijf voordelen dragen bij aan de populariteit van het product:
- Comfortabel in de badkamer
- Kleinere kans op schimmel
- Langere levensduur
- Ook geschikt voor kleine badkamers
- Te gebruiken als scheidingswand
1. Comfortabel in de badkamer
Niemand staat graag in de badkamer wanneer het er ijskoud is. Het is een oncomfortabel gevoel en maakt het niet makkelijk om te doen waar de meesten voor naar de badkamer komen: ontspannen. Met een designradiator is dit probleem zo verholpen! Niet alleen kunt u in een handomdraai de gewenste temperatuur kiezen, ook is een badkamer met de radiator binnen enkele minuten opgewarmd. Het is dus een simpele en snelle oplossing om de ervaring in de badkamer te verbeteren.
2. Kleinere kans op schimmel
Niet alleen goede ventilatie is van belang om schimmelvorming tegen te gaan. Ook verwarming kan hierbij helpen. Als de badkamer voor het douchen al is opgewarmd met de designradiator, zal de waterdamp minder snel condenseren op de muren. Bovendien zullen vloeren en wanden sneller drogen wanneer er een verwarmingselement aanwezig is in de ruimte. Op die manier helpt een designradiator met het voorkomen van schimmelplekken in de badkamer.
3. Langere levensduur
Hoewel de twee argumenten hiervoor ook slaan op een gewone radiator, heeft de designradiator wel een streepje voor. Designradiatoren worden namelijk gemaakt van materialen die bestand zijn tegen vocht, zoals staal, RVS of aluminium. Ook zijn ze voorzien van een beschermde coating, waardoor de kans op beschadigingen of andere problemen een stuk kleiner worden. Gewone radiatoren zijn daarentegen gevoelig voor roestvorming en lekkage.
4. Ook geschikt voor kleine badkamers
Ouderwetse radiatoren kunnen gezien worden als onhandig vanwege het ontwerp. Met een rechthoekige vorm die met name ruimte inneemt in de breedte, passen ze vaak niet goed in kleinere badkamers. Ook dit maakt de designradiator favoriet. Er bestaan diverse ontwerpen, maar het heeft over het algemeen een smalle, verticale vorm. Hierdoor is er in bijna iedere badkamer wel plek voor.
Een bijkomend voordeel voor kleinere badkamers is dat designradiatoren vaak een ingebouwde plek hebben om handdoeken of kleren aan op te hangen. Zo hoeft u geen aparte plek te kiezen om deze spullen kwijt te kunnen.
5. Te gebruiken als scheidingswand
Dat een designradiator aan de muur een praktische oplossing is voor in de badkamer, is inmiddels wel duidelijk. Maar wist u dat een designradiator ook als wand kan dienen? Als u op zoek bent naar een manier om twee delen van de badkamer te scheiden, zoals de douche en de wc, dan is dit een slimme en mooie manier om het aan te pakken. U hoeft geen nieuwe muur neer te zetten en bent geen extra ruimte kwijt door het plaatsen van de radiator. Daarbij komt dat u de blikvanger zo een prominente plek kunt geven in de badkamer. U slaat dus drie vliegen in één klap.
Op zoek naar een designradiator?
Bent u op zoek naar een designradiator die past in uw badkamer? U kunt kiezen uit zeer diverse stijlen, van simpel tot uniek. Er zijn tegenwoordig meer dan genoeg opties om uw badkamer te verbeteren, zowel in temperatuur als in stijl!